רקע לאכילה רגשית
רעב הוא צורך קיומי בסיסי. הוא מעיד על הדרישה של הגוף שלנו לקבל מזון.
השאלה למה אנחנו אוכלים נשמעת טריוויאלית והתשובה עליה לכאורה טריוויאלית עוד יותר. הדיון בהבחנה בין תחושת רעב אמיתית (פיזיולוגית) לבין מה שנהוג להגדיר "רעב רגשי" מעסיק ומציף את נושא האכילה שלנו על בסיס יומיומי. עיסוק זה כמעט תמיד נוכח ומתקשר לשאלות כגון מה אכלנו? כמה אכלנו? ולמה? כך למעשה היכולת שלנו להקשיב באופן טבעי לצורכי הגוף והנפש מתערערת ונפגעת.
סדנה זו מזמינה התבוננות והבנת המורכבות של עולם האכילה, ומעקב אחר התנועה העדינה המתהווה בין הגוף ובין הנפש. בסדנה נכיר ונזהה את הרעב כתחושה, שהיא הרבה יותר עוצמתית מאשר סתם אוכל. נבין שרעב יכול לשרת צרכים שונים מלבד אוכל. הרעב יכול לבטא מגוון רגשות, צרכים ותשוקות.
אכילה רגשית פעמים רבות היא תרגום של האדם לתחושת ריקנות עמוקה בתוכו, אבל לא רק. מקורה פעמים רבות מבטאת הרגשה של מלאוּת, של עונג ושמחה. תרגום כל רעב כ"רעב לאוכל" קובר את הצרכים האחרים עמוק במעבה הבטן ומסתיר אותם תחת מסך האכילה והשומן המצטבר.
בסדנה נלמד על תיאוריות הבוחנות את הקשר בין רגשות והתנהגויות אכילה. נרחיב ונתנסה בהשפעות האכילה במצבים רגשיים, נדייק את החיבור בין אכילה ורגשות לצד המורכבות הנפשית של כל אדם ואדם, ונציג את מודל ההתמודדות של גישת "שפת האכילה" עם המושג "אכילה רגשית" ככלי טיפולי.
מרצה
גיל ברדוגו ניסים
אוכלוסיית יעד
אנשי מקצועות הבריאות והטיפול כגון פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, פסיכיאטרים, דיאטנים קליניים, רופאים, יועצים חינוכיים, מטפלים באומנות ותנועה.
מטרות הקורס
- הקניית יסודות שפת אכילה, כך שתשפיע על איכות מערכת היחסים עם האוכל והגוף.
- היכרות והבנה את הרמות שמרכיבות את הרגש: הרמה התודעתית, הפיזיולוגית וההתנהגותית.
- זיהוי השלבים בתהליך היווצרות רגשות ואבחנה במרכיבים השונים לתגובה רגשית.
- הענקת כלים להתמודדות עם אכילה רגשית.
- תרגול ויישום עקרונות הגישה והשפה בהתמודדות עם מצבים שונים מחיי היומיום.
מבנה
6 מפגשים שבועיים, בימי שישי בשעות 09:00-12:00
תאריכים: 15/03/24, 22/03/24, 29/03/24, 05/04/24, 12/04/24, 19/04/24,
סה"כ: 24 שעות לימוד אקדמיות
תעודה
השתתפות באופן סדיר במפגשים תעניק אישור השתתפות מטעם מרכז שילוב.